Európa első víz alatti étterme 2019 elején nyílik meg Lindesnes-ben Norvégiában.
Forrás: https://edition.cnn.com
A jövőbeli étterem egy 36 láb széles panorámaablakkal rendelkezik majd, és a tengeri környezet részévé válik,főleg egy olyan egy menüvel, amely a tenger gyümölcseire összpontosít.
Az “Under” nevű éttermet Norvég építészeti cég, a Norwegian National Opera & Ballet és a Egyiptomi Bibliotheca Alexandrina munkájáról ismert norvég építészeti cég tervezte. A tengerfenéken öt méterrel a felszín alatt áll, vastag falakkal, amelyek ellenállnak a legváltozatosabb tengeri viszonyoknak. Ez lesz Snøhetta első víz alatti projektje.
Forrás: https://edition.cnn.com
Forrás: https://edition.cnn.com
Az egyik hatalmas előnye lesz majd az épületnek, hogy össze kapcsolja a természetet és a földet, és mégis biztonságban érezzük magunkat az étteremben, viszont érzést kelthet bennünk mintha mi magunk is a tenger szintjén lennénk és olyat tapasztalhatunk meg, ami nem hétköznapi.
A látogatók három szintet és akár 100 fő befogadóképességét várják. A bejárat és a ruhatár alatt egy pezsgős bár látható a partvonal és az óceán között. Továbbra is ott lesz egy étkező, két hosszú asztal és több kisebb a nagy akril ablak előtt, ami 13 méter magas lesz.
A főszakács Nicolai Ellitsgaard azt tervezi, hogy olyan menüt kínál, amely követi az évszakok áramlását, tavasszal és nyáron helyi zöldségekkel és télen pedig gombákkal,a kagylók viszont a legtöbb ételt egész évben befolyásolják majd .
Környezeti megfontolások vezérlik a formatervezést, amely egy durva betonhéjban van elhelyezve. A nyitvatartási időn kívül az egység megduplázódik tengeri biológiai kutatóközpontként, tervezett kísérletekkel a tengeri élet viselkedésének tanulmányozására a változó évszakokon keresztül.
Ha tetszett a bejegyzésünk iratkozz fel blogunkra vagy kövesd facebook oldalunkat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: